Läs om våra förslag
Helsingborg karta

Här kan du läsa mer om våra utvalda 8 förslag.


Gång- och cykelbro över

Hälsovägen

Det ska vara enkelt att gå och cykla i Helsingborg. Därför vill vi satsa på fler säkra gång- och cykelvägar. Nu tycker vi att det är dags att Helsingborg anlägger en bro över Hälsovägen.


Klicka här för att läsa mer.

Spårvagn och HelsingborgsexpressenFler ska resa hållbart. Därför satsar vi på Helsingborgsexpressen i Helsingborg och bygger om stora delar av staden. På sikt vill vi även ha spårvagn som är klimatsmart, attraktivt och miljövänligt.


Klicka här för att läsa mer.

Simhall och Äventyrsbad

i Osceanhamnen

Helsingborg växer och det behövs mer bassängyta för att tillgodose simundervisningen. Placeringen gör att miljövänlig fjärrvärme kan användas för uppvärmning av bassängerna. Klimatsmart. Kollektivtrafiknära och för familjer året runt.


Klicka här för att läsa mer.

Ett nytt kollektivtrafiknära

koloniområde

Vi vill anlägga ett nytt koloniområde. Det finns starka hälsoskäl till att ha fler kolonilotter. Vi behöver lugna fina ytor i en allt mer stressig tid. 200 nya kolonilotter.


Klicka här för att läsa mer.

 

Multitek och

framtidens bibliotek

Vi vill ha multitek. Dagens multitek ska breddas till att innefatta fler tjänster. Du ska kunna låna prylar, ha träffpunkter och annan service för att bidra till en bättre och smartare värld.


Klicka här för att läsa mer.

Parkeringsfritt på Stortorget

och Hamntorget

Stortorget och Hamntorget är fullt av sovande bilar. Vi vill ha aktivitet, möten, lek och människor. Levande vatten istället för fåtal bilar som tar upp en massa plats.


Klicka här för att läsa mer.

 

Jordbodalen som

naturreservat

Vi har bidragit till att Pålsjö skog skyddas. Nu vill vi även att Jordbodalen skyddas. I Jordbodalen är det många som joggar, tar en utflykt med barnen eller promenad hand i hand med sin käresta. En natur som behöver skyddas för att bevaras för framtida generationer.


Klicka här för att läsa mer.

Trygga cykelvägar

mellan byarna

Vi vill att alla ska kunna cykla mellan byar och ortern samt till centrum. Cykla är miljövänligt och det behövs säkra cykelvägar så att alla vågar cykla.


Klicka här för att läsa mer.

 

Alla våra 8 förslag

för ett bättre Helsingborg

Detta är endast ett urval av våra förslag. Vill du läsa hela vårt valmanifest? Klicka på läs mer nedan.


Klicka här för att läsa mer.

Kontakta ossMiljöpartiet de gröna i Helsingborg


Address: Möllegränden 12,


25223 Helsingborg